Svojsíkův závod 2017

Po dlouhé době se naše středisko mělo možnost podívat na celostátní kolo svojsíkova závodu. Povedlo se to družině Neonek díky celoroční práci v rámci projektu „Mise Svojsíkův závod“.

Ústředním tématem byl Bílý havran. Pátek a sobota patřila modulu závod, který byl propojen s modulem přežití – závodníci se měli přesunout po vlastní ose z Humpolce do Lipnice nad Sázavou, cestou přespávali, vařili si, vzdorovali mrholení a snažili se dosáhnout co nejlepších výsledků ze znalostí přírody, práce s GPS, morseovky, moderních technologií, překladů do cizích jazyků, stavění katapultu, záchrany tonoucího, ve zdravovědě, zasazení zásuvek do sádrokartonu či kimovce a minimalizace ekologické stopy.

V sobotním odpoledni pak pro ně byly připraveny brány na hradě Lipnice, večerní koncert a možnost strávit na hradě celou noc.

Nedělní ráno patřilo festivalu jídla z různých krajů – každá družina připravila to nejlepší ze svého domova a nabízela ostatním k ochutnání.

Jak účastnice tvrdí, bylo to náročné a „výživné“, ale jsou moc rády, že mohly do Humpolce jet a bojovat společně s ostatními „kmeny“. Odváží si tedy hluboké zážitky, které jim nikdo nevezme 🙂 Fotogalerie snad napoví…

Společně s družinou Rosniček ze Zábřehu