Mladší tábor Rytíři 2023

V datu od 30. 7. do 5. 8. se uskutečnil dlouho připravovaný tábor pro naše mladší. Děti za těchto 7 dnů zažily epickou výpravu, na kterou budou vzpomínat ještě opravdu dlouho. Zopakovaly si, nebo se naučily spoustu nových dovedností, mezi které patří: zdravověda, šifry, uzlování, lukostřelba a mnoho dalších. Pomáhaly buduvat slibový oheň, u kterého nám přibylo 9 vlčat a 4 světlušky. A tábor také navštívil otec Václav, který si pro děti připravil krátkou katechezi.

A co jsme tedy jako rytíři zažili:

Děti byly jako pážata našeho krále pozvány na velkolepou hostinu do sousedního království, kde je král této země seznámil se svým plánem zabít posledního živého draka. Nám se tento nápad však vůbec nelíbil a proto jsme se rozhodli vyhledat dceru onoho krále, která rovněž byla proti plánu svého otce, neboť věděla, že dračice kterou se chystá zabít je ve skutečnosti hodný tvor. Proto jsme se vydali na strastiplnou pouť k dračí sluji. Během cesty jsme narazili na spoustu překážek, které jsme všechny hravě překonali. Do dračí sluje jsme však přišli příliš pozdě. Zlý král nás předehnal a dračice byla smrtelně raněna. Její poslední přání bylo abychom ji rozveselili, což se nám rychle povedlo. Na oplátku nám řekla, že ve skutečnosti není poslední svého druhu. Zjistili jsme, že se někde skrývá dračí vejce, které musíme ochránit. Dračice nám už ale nestihla říct kde se ono vejce skrývá. Prošli jsme spoustu vesnic a ptali se spousty moudrých lidí, až jsme nakonec získali mapu, která nás zavedla k místu kde se vejce skrývalo. Tou dobou již ale o vejci věděl i zlý král. Vejce strážil čestný rytíř, u kterého se nám povedlo získat důvěru a on nám vejce předal. Když se to zlý král dozvěděl byl vzteky bez sebe a svedl proti nám obrovskou bitvu, ze které jsme nakonec vyšli jako vítězi. Vejce jsme předali našemu králi, který se o něj bude pečlivě starat a za odměnu nám uspořádal velkou hostinu se zpěvem, divadlem a dokonce nás i pasoval na rytíře.

Pokud by vás cokoli zajímalo podrobněji Vlčata a světlušky, kteří na táboře byli si to jistě pamatují nejlépe a rádi vám o tom povědí. 

A pokud se chcete podívat na fotky z této epické výpravy stačí kliknout ZDE.

Za všechny vedoucí mladšího tábora Filip Pěch.