Má samostatnost Lišky a Opičáci

Na začátku října se vypravili na podzimní víkendovku Lišky a Opičáci. V pátek odpoledne jsme se sešli na vlakovém nádraží, odkud jsme společně jeli do Staříče. Přístřeší nám poskytla fara ve Staříči, kde také sídlí místní skauti.

Hned v pátek večer jsme po setmění vyrazili na nedaleký vysílač pozorovat hvězdy. Ač bylo na nebi i dost mraků tak se nám podařilo najít spoustu souhvězdí.

Jelikož téma akce bylo: „má samostatnost“ účastníci měli za úkol si sobotní ráno naplánovat a zorganizovali sami. Tento úkol zvládli skvěle, a dokonce ani nikdo nezaspal. Po společné snídani nás čekal program na odreagování a hned potom už se Lišky pustily do vaření oběda. Samy zvládly uvařit boloňské špagety a Gulášovou polévku. Klidně nás mohlo jet více, protože jídla jsme měli až nad hlavu. Po odpoledním klidu si děti hrou zkusily, jaké bylo žít svůj život v totalitě. Následné pletení turbánků sice mnohým zamotalo hlavu, ale všichni si odnesli malou vzpomínku a oživení kroje. Večeři v podobě pizzy bravurně zvládli Opičáci. Večerní program byl v podobě show, kterou vymýšlely a předváděly děti.

V neděli jsme vstávali brzo abychom stihli mši svatou. Pak už stačilo jen uklidit a vyrazit domů.

Pokud by jste se chtěli podívat na fotky z víkendovky klikněte ZDE.

Za vedoucí Kateřina Kolouchová