Výlet pro vlčata a světlušky – Za kouzly Bradavic – Harry Potter

Skautský výlet pro Lvíčata, Sovičky i Orlíky se vydařil!

V neděli 18. listopadu se uskutečnil výlet v okolí Štandlu. Družinka Netopýrek připravila pro své mladší kamarády spoustu her a úkolů na trase výletu kolem Štandlu. Na začátku byli účastníci rozděleni do svých Bradavických kolejí. Jmenovaly se Nebelvír, Mrzimor, Havraspár a Zmijozel. Vyrazili jsme. Hned po chvíli jsme potkali Hermionu. Poprosila nás, abychom jí pomohli vyléčit zraněného jednorožce. Všechny děti ochotně pomohly, takže jsme mohli místo rychle opustit. Šli jsme kolem jízdány, když jsme potkali profesora Lupina. Děti mu pomohly poskládat co nejvíc znamení relikvií smrti. Nebylo to ale tak jednoduché. Na hracím poli byla zlá stvoření, která nechtěla nechat projít žádného živáčka. Děti musely kolem nich rychle a nenápadně projít, pokud nechtěly přijít o život.

Později jsme po svačince pokračovali v naší pouti. Potkali jsme Lenku Láskenádovou, se kterou děti luštily a hledaly obrázky. Nedaleko byla i profesorka Preetová, které děti pomohly najít obálky. Šli jsme lesem, až jsme potkali samotného profesora A. P. W. B. Brumbála a Harryho Pottera. Naučili jsme se luštit šifru a procvičili jsme si paměť. Naše cesta směřovala do klubovny. Neušli jsme však ani polovinu cesty, když nám madam Hoochová nabídla, že nás naučí hrát famfrpál. I přes mrazivé počasí jsme si zahráli několik zápasů.

Celí zmrzlí jsme pak mířili do klubovny. Bylo zde teplo a útulno. Ale nesměli jsme hned usínat na vavřínech. Čekal na nás profesor Snape. Začala nám hodina lektvarů, při které každá kolej vyráběla svůj vlatní sliz. Nebelvír měl krásně červený, Mrzimor tmavě žlutý, Havraspár nebesky modrý a Zmojozel temně zelený. Den se chýlil ke konci a venku už se stmívalo. Soutěž o nejvíce bodů se vyhodnotila a tak mohli jít všichni domů.

Za Netopýrky Terka Platošová