Odborka Leonardo da Vinci

Všem odvážným buď sděleno poselství Roberta Badena-Powela, jež provází náš letošní skautský kalendář:


Nazdar bratři a sestry,

když vás vidím sedět u ohně v kruhu, jak jste plni skautského ducha, jež vás obdařuje dary síly, lásky, krásy i pravdy, pak věřím, že zvládnete jít v mých šlépějích. Vždyť v jednotě je síla! Přemýšlel jsem, jakým způsobem bych vás mohl motivovat k další cestě a prohlubování skautingu ve vašem životě. Dívám se na noční oblohu, hvězdy jasně svítí, přemýšlím nad řádem, který nás obklopuje i udivuje. Najednou mne to napadlo… Leonardo da Vinci. Renesanční všeuměl a génius. Dokázal se prosadit v mnoha oborech své doby – malířství, technice, zdravovědě. Nebylo snad oboru ve kterém, by nebyl na vysoké úrovni (pokud se jím zabýval). Nepochybuji o tom, že i mezi vámi se najdou tací, kteří se vyznají v mnoha oborech vaší doby – znáte historii, přírodu, jste dobří sportovci či muzikanti.

Buďte jako Leonardo! Každý měsíc naleznete v kalendáři výzvy z různých skautských odborek. Splňte si aspoň 15 bodů z minimálně 5 skautských odborek (mohou to být i jiné, než jsem vybral já) a získáte první stupeň. Za každých dalších 15 splněných bodů získáte další stupeň této odborky. Nebojte se zkoušet věci nové, neprobádané!

Přeji vám dobrodružný nový rok, plný objevování a radosti z úspěchů při plnění nové odborky a věřím, že z vás budou opravdu všestranní lidé, prospěšní své vlasti.

Váš Robert Baden-Powell

 

PS: Taky se Vám líbí letošní kalendář? Dejte mu hlas ve veřejné soutěži o cenu veřejnosti pro kalendář roku 2019!

Stačí jen na těchto stránkách najít kalendář „SKAUTI V AKCI“ a dát mu hlas! Není třeba nic vyplňovat, jen stisknout jedno tlačítko „Hlasovat pro Skauti v akci“. Díky všem za vaši podporu!