Výprava do Zlatých hor za Netopýry

Akce se náramně vydařila, vše jsme ve zdraví zvládli a rýsuje se nám nových 9 ochránců – jeskyňářů 😉 Nalezli jsme v jedné lokalitě 110 netopýrů, šesti druhů, v druhé lokalitě o něco méně. Zápis napsal Matouš:

Dne 12. 1. 2019 vyjela do starých štol poblíž města Zlaté Hory desetičlenná expedice za účelem spočítat tamní netopýry spící v jeskyních. Jelo se ve dvou autech
bleskově Dacii a v šerifově Multiple, kterou pro neúčast Šerifa řídila Markéta. po cca 2-4 hodinách jsme dorazili ma Mariahilf (poutní místo kousek od Zlatých Hor). Tam se Blesk o něčem radil se svými kamarády jeskysňáři, ale také tam zrovna byl nějaký polský zájezd, takže na parkovišti stál polský autobus, který měl naboku napsáno Jazda na Max. Záhy jsme však zjistili, že se jedná nikoli o Jazdu na Max, ale o Jazdu na Min. První štola byla kousek pod Mariahilfem, měla dva vlezy, jeden normálně ze spoda a druhý zvrchu, do ktarého se lezlo přes kořeny nějakého pokáceného stromu. Bylo tam , v té vrchní části, docela dost netopýrů. Celkově jich tam bylo více, než jsem myslel. Druhá štola byla o něco výš, do té už jsme se museli slaňovat. pod touto šolou se nacházela ještě jedna, která se jmenuje Poštovní. Tahle druhá štola , do které jsme lezli nebyla tak, dalo by se říct, upravená, nešla tak rovně( do boku se samozřejmě klikatila i ta 1.), ale tahle šla pořád nahoru dolu. Balo tam místo, kde jsme se museli podplazit pod obrovským balvanem. V té druhé štole nebylo tolik netopýrů, jakov té první. Po návratu k autům, jsme jeli domů, cestou jsme se však stavili v Opavě na jídlo.