Městečko Palermo 22.-24.10.2021, Morávka

Na předposlední víkend v říjnu, tedy 22.-24.10., si pro světlušky a vlčata připravili starší skauti víkendovku.

V pátek po příjezdu posledních opozdilců na ubytování v Morávce se všichni usadili do kruhu a začali hrát hru Městečko Palermo. Najednou zhasla světla, a když někdo rozsvítil, objevili se obyvatelé Palerma a mezi nimi ležící mrtvola. Tudíž začal hon na vraha, případně vrahy, jak už je v Palermu tradicí. Po noční hře děti chytily jednoho z vrahů, kterým byla zahradnice.

Další den ráno se děti doslechly, že zemřel další člověk a indicie, které by jim pomohly najít dalšího vraha, jsou poschovávány po okolí, takže se je vydaly hledat. Po výletě se všichni občerstvili obědem a krátkým odpočinkem. Následně děti složily kousky šifry, které našly a odhalily dalšího vraha, tentokrát cukrářku. Potom se ale objevil další problém. Učitelka přivedla k faráři hrobníka, snad posednutého, ale bystrý farář hned zjistil, že věci se mají úplně jinak. Hrobníkovi psychopat vyřízl jazyk a ten skončil v zamčeném pokoji. Naštěstí měli vojáci univerzální klíč, který by ale někomu dali jedině výměnou za poukázku na dovolenou. Tak děti sháněli poukázky, ty ale dostaly výměnou za něco dalšího a dalšího a dalšího, až se nakonec propracovaly až k onomu klíči. Jazyk se naštěstí našel včas a doktor ho ještě stihl přišít. Zachráněný hrobník nakonec prozradil, že poslednímu vrahovi odmítl pomoci s mrtvolou a tak ji bude zakopávat sám ten den večer. Děti  po tmě statečně došly až k němu, vrah sice utekl, ale nechal na místě svůj rýč s otisky prstů.

Otisky byly přes noc vyhodnoceny a tak mohly děti ráno porovnat vzorek s prsty obyvatel, což ale nebyl úplně lehký úkol, protože ne každý byl ochotný spolupracovat a tak musely pro otisky běhat a skládat je po částech. Nakonec chytily hoteliéra, posledního vraha. Po obědě a několika odpočinkových hrách se děti plné zážitků rozjely domů.

Myška

fotky zde