Příměstský tábor „Cesta za pokladem“ – 1.turnus 8.-12.8.2022

V pondělí 8.8. se v 8 hodin u sviadnovské klubovny sešlo 23 dětí, aby se společně vydaly na dobrodružnou pirátskou výpravu. A jelikož se musí všichni v posádce dobře znát, následovaly seznamovací hry. Po obědě se děti dívaly na pohádku, a poté, aby dostaly kousek mapy, která je má dovést k pokladu, vyráběly svoje vlajky, které se jim velmi povedly.

Druhý den si museli malí piráti uvařit oběd sami, protože na moři nefungují rozvážkové služby. Po jídle se dodívali na film z pondělka, a následně se vrhli do plnění různých disciplín, jako např. skok daleký nebo hod na cíl. Na konci dne získaly děti další kousek mapy.

Další den si, již v očekávání nalezení velkého pokladu, děti zdobily dřevěné truhličky, aby měly kam dát svůj podíl. Odpoledne se hrála vodní hra pro zchlazení v horkém dni.

Jelikož se správný pirát nesmí ztratit, naučili jsme děti, jak zacházet s buzolou a orientovat se na mapě. Ještě dopoledne mapovaly děti pozemek klubovny a je nutné říci, že některé mapky byly i dost přesné. Odpoledne se malí piráti vydali za posledními kousky mapy, a aby to nebylo tak jednoduché, cestu museli určit podle azimutu a vzdálenost odkrokovat.

Poslední den honby za pokladem jsme se konečně vydali na dlouho očekávanou cestu. Mapa poskládaná ze všech kousků získaných v předešlých dnech nás zavedla do Staříče na rozhlednu Okrouhlá, z které se nám naskytl krásný výhled na okolí Frýdku-Místku. Mapa nás ovšem nezavedla přímo za pokladem, nýbrž jen ke klíči. Po návratu zpět do klubovny si děti všimly, že na jejich mapkách z minulého dne je označený jeden ze skladů v zadní části pozemku. Hned se k němu všechny děti rozběhly a uvnitř nalezly truhlu! Uvnitř truhly se nacházely zlaté a stříbrné mince, bonbony, balonky atp. Poklad byl spravedlivě rozdělen mezi všechny účastníky.

Na závěr by bylo dobré poděkovat všem vedoucím, a obzvláště pak Lucce, která zajistila hladký průběh našeho tábora. Nesmíme taky zapomenout na kuchařky, které jako vždy odvedly skvělou práci a bez kterých bychom umřeli hlady.

            Za vedoucí Fafa

Fotky najdete tady od Honzy a tady od Lucky